Varíme(aj)taliansky

Chiacchiere (čítaj kiakiere) sú pre talianov asi to, čo pre nás vyprážané šišky počas Fašiangov. Nemaš šišky - nemáš Fašiangy! = Nemáš Chiacchiere - nemáš karneval! Pôvod tohto dezertu spadá do obdobia starej rímskej ríše, kedy žienky domáce pripravovali špeciálne pečivo z múky a vajec, ktoré vyprážali na bravčovej masti. Táto špecialita...
V úvode svojich receptov zvyčajne píšem o ich pôvode, no dnes to tak nebude. K tomuto receptu som sa totižto dostala úplnou náhodou. Jedného dňa za mnou prišla mamina s tým, že videla v telke úžasnú tortu a že ju proste musíme vyskúšať, pretože vyzerala skvelo. Keďže si stihla odfotiť recept, povedala som si prečo nie.
...keby som pred nejakými 15 rokmi zahlásila svojej mame, že idem piecť koláč z mrkvy, asi by sa chytila za hlavu a zahlásila, že ona také gebuziny jesť nebude! Dnes je však carrot cake, alebo po našom, mrkvový koláč, veľmi obľúbeným dezertom, ktorému sa hádam nik nevyhýba, ani moja mama dokonca nie... Pôvod tejto pochúťky však nevieme presne...
Blondinka v Benátkach - Lifestyle blog
Všetky práva vyhradené 2019
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky