Varíme(aj)taliansky

Gnocchi ako také začali svoj príbeh okolo roku 700, kedy šlo o jednoduchú kombináciu múky, respektíve krupice, s vodou a soľou. Prvé gnocchi mali veľkosť vajca a až postupne získali dnešnú podobu a chuť. Zemiakové gnocchi ako ich poznáme dnes, reprezentujú jeden zo základných druhov talianskych cestovín, ktorý by ste mali jednoznačne vyskúšať. Ich...
V našich končinách sa o cheesecakoch začalo hovoriť viac len pred niekoľkými rokmi, no história tohto dezertu siaha do ďalekého Grécka, do obdobia pred Kristom, kedy sa prvé cheesecaky podávali atlétom počas olympijskych hier, ako jedinečný zdroj energie. V tej dobe šlo, podľa uchovaných informácii, o jednoduchú kombináciu syra, pšenice a medu.

Ako prvý recept som sa rozhodla pripraviť moje obľúbené rizoto. Prečo obľúbené? Pretože ho varím len občas, takže mi je vzácne. Môj muž totižto neje ryžu, takže ani rizoto a tak si túto špecialitu varím, len keď som sama. (Ešteže má vo štvrtky, ten futbal.)

Blondinka v Benátkach - Lifestyle blog
Všetky práva vyhradené 2019
Vytvorené službou Webnode Cookies
Vytvorte si webové stránky zdarma! Táto stránka bola vytvorená pomocou služby Webnode. Vytvorte si vlastný web zdarma ešte dnes! Vytvoriť stránky